Fort 5

Fort 5 is perfect voor zakelijke en particuliere evenementen. Ideaal voor vergaderingen, zakelijke bijeenkomsten, verbindende teambuilding activiteiten, gezellige borrels, knallers van feesten, schitterende bruiloften, mooie diners, en festivals. 

Fort 5 is onderdeel van het Fort bij Vijfhuizen. Dit historische fort van de UNESCO Werelderfgoedlijst is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het is gelegen bij Vijfhuizen aan de westrand van de Haarlemmermeer tussen Haarlem en Hoofddorp. De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie, gelegen op 10 tot 15 kilometer rond het centrum van Amsterdam. 

De geschiedenis van het Fort

Fort bij Vijfhuizen is in 1897 ontworpen en is één van de eerste gebouwen in Nederland die van beton gebouwd is. Het gebruik van beton voor verdedigingswerken was noodzakelijk na de uitvinding van de ‘brisantgranaat’, die zo’n vernietigende kracht had dat metselwerk hier niet tegen bestand was.

De taak van dit fort was om de Ringvaart en dijk van de Haarlemmermeerpolder te verdedigen. 

Plan je bezoek

Restauratie

Het historisch fort in Vijfhuizen is na de restauratie omgedoopt tot Kunstfort bij Vijfhuizen. Een bijzondere plek waar beeldende kunst en militair erfgoed samenkomen. Als je een wandeling over het eiland maakt zie je diverse kunstwerken. Ook kan je er door het jaar heen verschillende internationale tentoonstellingen bezoeken. De gereconstrueerde metalen genieloods op het fortterrein is het enige bewaard gebleven exemplaar van dit type.

Evenement organiseren in het fort?

De voordelen van Fort 5

Fort 5 in Vijfhuizen is centraal gelegen, vlakbij Amsterdam en Schiphol. Dit samen met 100 parkeerplaatsen, maakt het Fort uitstekend bereikbaar met de auto. Daarnaast is het Fort ook goed bereikbaar met het OV.

Het Fort is een monumentale locatie uit 1899 met moderne faciliteiten. De 8 ruimtes, verdeeld over 2 gebouwen, hebben elk hun eigen sfeer en zijn multifunctioneel, los of in combinatie in te zetten. Daarnaast beschikt Fort 5 ook over een groot buitenterrein met een buitenplaats aan de achterkant en een terras aan de voorkant.

We staan voor verrassende verzorging door het aanbieden van smaken van lokale leveranciers, het werken met koks van een top niveau en persoonlijke service. Het team van Fort 5 haalt alles uit de kast voor een succesvol evenement.

Fort 5 is de unieke evenementenlocatie mét verhaal op een top plek.

 

Stuur een e-mail

Een event organiseren?

Informeer naar de mogelijkheden.
Mail naar info@fort5.nl of bel naar 023-5589010.

Zakelijke evenementen Particuliere evenementen