Poterne

100 m2 / 100 gasten

Het Fort bij Vijfhuizen bestaat uit een hoofdgebouw, die verbonden is door middel van een bomvrije verbindingsgang, een poterne, met het frontfort. Een stoere ruimte met nog een vloer van bakstenen. Perfect voor een mooi diner aan lange tafels.

Stap binnen in de Poterne van Fort 5 en waan je in een stukje geschiedenis. Deze unieke ruimte, oorspronkelijk gebouwd als onderdeel van de verdedigingswerken, ademt nog altijd de historische pracht van vroeger uit. Maar de Poterne heeft veel meer te bieden dan alleen zijn rijke verleden.

Capaciteit
Uitgeserveerd diner 100 pers.
Feest 200 pers.
Theater 100 pers.
Receptie 100 pers.
Plan je bezoek Maak je offerte

Historische Betekenis

Een poterne is een secundaire poort in een fort of vesting. Een poterne functioneert vaak als geheime toegangs- of uitvalspoort, maar kan ook een interne verbinding met andere delen van het vestingwerk bieden.

De Poterne, ooit een belangrijk onderdeel van de verdedigingslinie van het Fort, werd gebruikt als doorgang en opslagplaats voor militaire doeleinden. In tijden van oorlog bood deze ruimte bescherming en strategisch voordeel. 

 

Veelzijdigheid voor Evenementen

Tegenwoordig is de Poterne een veelzijdige ruimte die perfect is voor verschillende soorten evenementen. Het heeft een fijne unieke sfeer en ademt de historie van het Fort. Dit maakt de Poterne ideaal voor mooie diners aan lange tafels, een borrel, plenaire ruimte of een productpresentatie.

De Poterne biedt ruimte aan maximaal 100 gasten. En is een mooie ruimte. Of je nu een gezellige bijeenkomst met een beperkt gezelschap wilt organiseren of een groter diner of feest met al je vrienden en familie.

Keuze genoeg!

Is deze ruimte niet helemaal wat je zoekt? Bekijk de andere ruimtes van Fort 5.

Bekijk alle ruimtes

Een event organiseren?

Informeer naar de mogelijkheden.
Mail naar info@fort5.nl of bel naar 023-5589010.

Zakelijke evenementen Particuliere evenementen